top of page

Ae, minu superkangelane?!

Updated: Aug 5, 2021

Mõnel hommikul unistan ma, et mul oleks supervõime minna külma vette karastama. Mõnel teisel hommikul unistan aga, et mul oleks supervõime lihtsalt voodist tõusta ja päevale vastu minna. Ses päevas, kus ennustan mõnd keerulist kohtumist, konflikte või ilmateade on lubanud tormist ilma, otsin endas jõudu ja julgust, et tegudele minna.Ma tean, et Superman läks õue iga ilmaga. Nii ka mõned sõbrad, kes on võtnud endale koera.

Mõnus on mõelda end kellegi teise nahka - osata vene keelt nagu mu õde, karastada külmas vees nagu mu abikaasa, laduda andmeid kuhja üksteise otsa nagu mu kolleegid, olla täpne nagu kirurg ja suhelda tasakaalukalt nagu president. Ma pole kõiges selles hea, kuid nemad on.

Kuid kas olen ikka proovinud, et võiksin öelda, et ma seda kõike ei valda?

Teeskle! Ja siis ole.

Me ei tea seda, mida me ei ole proovinud. Muidugi võib seda teada oma peas, kuid PÄRISELT ju ei tea, kas oskad, kui pole proovinud.

Teesklus võimaldab astuda ebamugavusse kellegi teisena. Ma olen seda teinud. Korduvalt.

Samamoodi nagu meil õnnestub pahuras tujus olles jätta seltskonnas lõbus ja heatujuline mulje või varjata oma väsimust, oskame maskeerida ka oskusi, mida arvame endal mitte olevat.

See on minus olemas.

Viimane kord, kui minult küsiti, kes on minu superkangelane, vastasin: "Mina ise, minu Suurepärane Mina." Mis seal salata, ehmatasin oma väljaütlemisest isegi, sest olen superkangelastest mõeldes harjunud vaatama enda ümber, mitte enda sisse. Avastused, et minus on olemas omadusi, mis kuuluvad minu superkangelastele, viivad uute julgete tegudeni. Mina ise võin olla ka iseendale meeldetuletuseks, et olen suutnud, olen julgenud, olen osanud.

Aga see pole alati minuga.

Neil hommikuil, kui seisan peegli ees silmitsi Minaga, kes on väsinud ja hirmul uue päeva ees, tuletan endale meelde, et Suurepärane Mina on olemas. Ta on nagu minu Tark-mees-taskus, kes end alati ei ilmuta, ent alati valmis kampa tulema, kui kutsun. Ta on mulle näidanud, et temas on supervõimed, mis võivad mulle kasulikud olla ja ma võin neid kasutada.

Mida kastad, see kasvab!

Mida rohkem panen ümbritsevat ja iseennast tähele, seda rohkem teen ettepanekuid oma Suurepärasele Minale täna minuga koos ühiselt tegutsemiseks. Mida rohkem oleme koos, seda rohkem harjume üksteise olemasoluga. Seda rohkem olen ma oma Suurepärase Mina, oma Superkangelase moodi. Super!

118 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page